Creació d’apps per mòduls

Presentació del llibre «El País del Sol Nou»

20 de desembre de 2022
Categories: General

Presentació del llibre «El País del Sol Nou» de Joan Soler Amigó a carrer de Francesc Torralba

 

Us convidem a comprar el llibre a la nostra botiga Online:

 

Com en la majoria de les famílies catalanes, a casa dels Soler-Amigó

de Badalona, els Reis hi foren molt presents. En Joan nen es va familiaritzar amb les figuretes dels Reis adoradors del pessebre que els seus han conservat curosament i que es reprodueixen en aquest llibre. A la Capella dels Dolors de la Parròquia de Santa Maria, obra de l’arquitecte Joan Amigó Barriga (Badalona, 1875-1958), avi matern

d’en Joan, hi ha un alt relleu de fusta daurada i policromada modernista que representa l’adoració del Reis.

El Joan titula aquest poema El País del Sol Nou. Crec que aquest país es pot identificar amb Catalunya, més encara amb la nova Catalunya que en Joan de Déu Soler i Amigó somniava. Ell, comentant La Vall del Riu Vermell, ens havia explicat que aquest riu vermell és el Rubricatus (el Llobregat) i que, per tant, la Vall d’aquest Riu és tot Catalunya.

Quant al “Sol Nou” és un qualificatiu inequívocament nadalenc. El naixement del sol comença amb el color blanc, que és la plenitud dels colors, la llum plena, del dia, en contrast amb el negre de la nit i les tenebres. És el color litúrgic de les festes de Nadal.

1 Comentari

  1. […] Presentación del libro «El País del Sol Nuevo» de Joan Soler Amigó en la calle Francesc Torralba. Más información. […]

Deixa un comentari: